Ezen belül a belföldi értékesítés árai 1,2 százalékkal csökkentek, miközben az exportértékesítésé 2,2 százalékkal növekedtek.

Így 2015 első öt hónapjában a belföldi értékesítés árai 3,5, az exportértékesítésé 0,3 százalékkal maradtak el a 2014-estől, ami összességében az ipari termelői árak 1,4 százalékos csökkenését eredményezte.

Az utóbbi egy évben az ipar belföldi értékesítésének árai átlagosan 1,2 százalékkal csökkentek. A feldolgozóipar árai 0,6, a jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálásé 2,6 százalékkal mérséklődtek.

A belföldi értékesítésben az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében csökkentek (-1,9 százalék), a beruházási javakat gyártó ágazatokban nőttek (+1,9  százalék), míg a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatokban nem változtak az árak.

Az ipari exportértékesítés árai 2,2, ezen belül a feldolgozóipar árai átlagosan 2,5 százalékkal emelkedtek, viszont a villamosenergia-, gáz, gőzellátás, légkondicionálás nemzetgazdasági ágé 4,1 százalékkal csökkentek.