Csak egy szakon lesz nehezebb diplomát szerezni

Az MTI által korábban kiadott hírrel ellentétben csak a nemzetközi tanulmányok szakon kell az alapfokú diploma megszerzéséhez jövő évtől két középfokú nyelvvizsga (az egyik szaknyelvi), míg a mesterképzéshez két felsőfokú nyelvvizsga.
Inforádió, MTI, 2014. június 1. vasárnap, 20:19
Fotó: Napi.hu

Az MTI korábbi hírét a Napi.hu is megjelentette, ám később kiderült, hogy a hírrel ellentétben nem lesz nehezebb minden szakon diplomát szerezni, csak a nemzetközi tanulmányok szakon.

Így a diploma megszerzéséhez ezen a szakon az alapképzésben jövő év szeptemberétől már két középfokú nyelvvizsga kell, és ezek közül az egyiknek a hallgató képzési területének megfelelő szaknyelvi vizsgának kell lennie, a mesterfokozat megszerzéséhez két felsőfokú nyelvvizsgát írnak elő - írta az InfoRádió honlapja az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletére hivatkozva.

A szaknyelvi vizsga a felsorolás szerint a nemzetközi tanulmányok szakon ilyen lehet a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy a közigazgatási, katonai és rendészeti képzési területnek megfelelő szaknyelvi (nemzetközi kapcsolatok, diplomáciai, gazdálkodási menedzsment, gazdasági, idegenforgalmi, idegenforgalmi-vendéglátóipari, jogi és közigazgatási, katonai, kereskedelmi, közgazdasági, pénzügyi, üzleti) nyelvvizsga.

A rendelet értelmében a mesterfokozat megszerzéséhez szükséges két idegen nyelvből államilag elismert, felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga, amelyek közül legalább az egyik a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy a közigazgatási, katonai és rendészeti képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.06.02 06:40

nekem alapfokú kérdéseim vannak, azon túl hogy a nyelvtudással kapcsolatos könnyítések komoly veszélyeire hivom fel a figyelmet!
Egyrészt ezen a szakon felvételi követelménynek kellenen lenni legalább két nyelv ismeretének.
Másrészt minek itt (s még néhány heylen)az alapképzés? Mire jó egy "főiskolai" tudás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

senkalfonz, 2014.06.02 06:20

A nagyon kiegyensúlyozott napi "megint " csúsztat :
"Az MTI korábbi hírét a Napi.hu is megjelentette, ám később kiderült, hogy a hírrel ellentétben nem lesz nehezebb minden szakon diplomát szerezni,"--
Ám a link cime MÉG MINDIG AZ HOGY:Még nehezebb lesz diplomát szerezni!!??
Undoritó ez a klikkvadászat és persze a rttentő pongyolaság! A napi már többször is "bizonyitotta"hitelességének HIÁNYÁT!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html