Csak egy tag nem szavazott a kamatcsökkentésre - itt a vége

Az alapkamat 0,90 százalékra csökkentése mellett a monetáris tanács 8 tagja szavazott a jegybank legutóbbi, május 24-i kamatdöntő ülésén - olvasható az ülés rövidített jegyzőkönyvében, amelyet a Magyar Nemzeti Bank szerdán tett közzé honlapján.
MTI, 2016. június 8. szerda, 14:35
Fotó: Napi.hu

Egy tag, Cinkotai János az alapkamat 1,05 százalékon tartása mellett voksolt a tanács ülésén. A jegybanki alapkamat 0,90 százalékra csökkentése mellett szavazott Báger Gusztáv, Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc, Kocziszky György, Matolcsy György, Nagy Márton, Pleschinger Gyula és Windisch László.

Az egynapos jegybanki hitel kamatának 1,15 százalékra csökkentése és az egynapos jegybanki betét kamatának mínusz 0,05 százalékon tartása mellett ugyanazok szavaztak, az egyetlen ellenszavazat itt is Cinkotai Jánosé volt - olvasható a jegybank honlapján.

"A Monetáris Tanács értékelése szerint a 15 bázispontos csökkentéssel az irányadó ráta 0,9 százalékos szintje biztosítja az inflációs cél fenntartható elérését és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzését" - magyarán az tanács további kamatcsökkentéseket (most) nem tervez.

HOZZÁSZÓLÁSOK