Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez azt jelenti, hogy majdnem kétszázzal többen kaptak idén jutalmat, mint tavaly. A jutalmazottak 90 százaléka nem vezető beosztású. Átlagosan egy-egy dolgozó nettó 473 713 forint jutalomban részesült.

Bár a prémiumok összege az elmúlt években emelkedett, az idén csaknem a tavalyi összeggel megegyező mennyiségű közpénzt osztattak ki: 2017-ben 151 milliót, 2018-ban 339 milliót, 2019-ben 460 milliót, 2020-ban pedig 450 milliót osztottak szét - számolt be a portál.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül prémiumot, jutalmat idén sem kapnak.

Az MNB az elmúlt éveket folyamatosan pozitív eredménnyel zárta, így az MNB működése nemhogy nem jelent terhet a költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek, hanem 2020-ban már rekordméretű, 250 milliárd forint osztalékot is fizetett. Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből biztosította - szól a hivatalos indoklás.