A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a támogatást két részre bontja. Az idei költségvetést terheli 250 millió, míg a jövő évit a nagyobb rész, vagyis 1,6 milliárd forint.

A Rákóczi Szövetség honlapja megjelent információ szerint, a magyar kormány jóvoltából 2019 márciusa óta a rendezvényközpont tulajdonosa és üzemeltetője a szövetség. A sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont Kelet-Magyarország egyik legnagyobb befogadóképességű ifjúsági szálláshelye, 300 méter magasan egy öt hektáros ősfenyvesben helyezkedik el, remek kilátással Sárospatakra és a Bodrogközre.

A szállás egyidejűleg 480 főnek tud szállást és étkezést biztosítani. A jelenleg is aktívan üzemelő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont (korábbi nevén: Várhegy Üdülő) évtizedek alatt kialakult vendégkörrel rendelkezik, rendszeres helyszíne:

 

  • ifjúsági, egyházi közösségek találkozóinak,
  • céges eseményeknek,
  • egyetemi és főiskolai rendezvényeknek,
  • esküvőknek.

 

Erdei környezetben, páratlan kilátással, egyedi közösségi terekkel, fedett- és szabadtéri úszómedencével, sportpályákkal (foci, röplabda, kosárlabda asztalitenisz) várja a kikapcsolódni vágyókat.