A gazdaságtudományi képzési terület állami ösztöndíjas hallgatói létszámkeretének drasztikus csökkenése ellenére is 4 924 hallgató nyert felvételt idén a BGF-re. Állami ösztöndíjas helyekre a nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak magyar, angol és francia nyelvű képzéseire csak 463, vagy afeletti pontszámmal lehetett bejutni, de a felvett önköltséges hallgatók átlagpontszáma más alapképzési szakokon is általában magas, 380 pont körüli volt.

Idén is népszerűek voltak a BGF mesterképzései: 419 hallgató nyert felvételt mesterszakra, közülük 405-en államilag finanszírozott helyen. A magas fokú nyelvtudás, valamint a nemzetközi képzések növekvő munkaerő-piaci értékét jelzi, hogy az idegen nyelvű képzések ugyancsak sok jelentkezőt vonzottak, az angol, német és francia nyelvű szakokra összesen 316 hallgatót vett fel az intézmény.

A főiskola négy karából három új képzésekkel várja a hallgatókat. A külkereskedelmi karon nemzetközi tanulmányok alapszak mellett angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzés vette kezdetét, a kereskedelmi, idegenforgalmi és vendéglátóipari karon andragógia alapképzés és web-programozó felsőfokú szakképzés indult, míg a zalaegerszegi gazdálkodási karon közszolgálati alapképzésen és levelező pénzügyi mesterképzésen is tanulhatnak szeptembertől a hallgatók.

Örömmel tölt el, hogy továbbra is őrzi népszerűségét a főiskola. Az, hogy a gazdasági képzések iránti kereslet még mindig ilyen magas, jól mutatja, hogy a diákok és szüleik úgy érzik, értékes, a munkaerőpiac által visszaigazolt diplomát vehetnek kézhez - hangsúlyozta Sándorné Kriszt Éva, a BGF rektora. A pótfelvételi eljárás során a BGF magyar és idegen nyelvű, alap- és mesterképzéseire, valamint felsőfokú szakképzéseire 2012. augusztus 10-ig lehet még jelentkezni.