Tízmilliós asszonyhitel: itt vannak a részletek

A bankok nem kérhetnek biztosítékot az állami készfizető kezességen túl a babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként. A hétszemélyes autókra járó támogatás adómentes lesz.
Herman Bernadett, 2019. március 8. péntek, 17:14
Fotó: Getty Images

Péntek délután benyújtotta a kormány a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvénymódosításokat. A tervezet szerint az állam készfizető kezességet vállal a központi költségvetés terhére a hitelintézetektől igényelt babaváró támogatással nyújtott kölcsönökre. A maximum 10 millió forintos kamatmentes hitelt 2019. július 1-jétől 2022. december 31-ig lehet kérni, és az állam a készfizető kezességen túl a kamatokat is fizeti majd.

Az állami kezességvállalás mértéke 100 százalék, vagyis a bankok akkor is megkapják a pénzüket, ha a családok nem fizetnek. A babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként az állami kezességvállaláson túl a hitelintézetek további biztosíték előírására nem lesznek jogosultak. A program részleteit kormányrendelet szabályozza majd.

A személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvényt is módosítani tervezik. Eszerint az államtól kapott kamattámogatás és gyermekvállalási támogatás után nem kell majd adót fizetni, szintén adómentes lesz az a maximum 2,5 millió forintra tervezett támogatás, amelyet a nagycsaládosok hétszemélyes autók vásárlására vehetnek fel.

Orbán Viktor miniszterelnök nőnap alkalmából néhány újságíróval teázott pénteken, ekkor beszélt a családvédelmi akciótervről is, azt mondta, a bankokkal nem egyeztettek előtte, de a tízmilliós összeg garantált hitel lesz, nem jelent kockázatot a bankoknak. "Ha az egyik nem adja, majd adja más" - mondta a miniszterelnök, aki szerint, lesz hitelbírálat is. A kormányfő egyelőre nem tudta megmondani, hány embert érint a csomag.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2019.03.09 21:41

@Juzek: A férfiak kapnak ilyen hitelt? NEM!
Csak az első feleségek... az első asszonyok.

Ergo: asszonyhitel!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Juzek, 2019.03.09 13:44

A Címben az"asszonyhitel" nagyon bunkó, tapló kifejezés! A firkászt honnan szalajtották?
A Bunkója messziről indulva legyezgeti a "genderizmust".
Szörnyszülött cikk, mint a létrehozója.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.03.09 10:06

asszonyhitel? :-)))
Mi ez, jelzálogba megy a feleség?
Lesz hozzá első éjszaka jog a jó csajokra?
Hitelképesség vizsgálat:
vetkőzzön le derékig
megfelelt, vetkőzzön tovább
megfelelt, jó lesz a TKM, vegye a kezébe a cerkát és írja alá
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html