Családi háza van? - Nagy kiadásra kényszerülhet

Zűrzavar uralkodik a kéményseprés körül, mert nem tudni, mikor lép életbe a lakossági kéményellenőrzésekkel kapcsolatos új jogszabály. A jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ez ingyenes, ahol a tulajdonos külön megrendeli a kéményseprést.
Komócsin Sándor, 2017. november 22. szerda, 08:51
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nem tudni, hogy mikor lép életbe a kéményellenőrzéseket eltörlő új jogszabály, illetve, hogy a háztartások hogyan rendelhetik meg a szolgáltatást - írja a Magyar Nemzet. Ezért hatalmas a káosz - mondta el a napilapnak Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke. Az új rendelkezés decemberben vagy januárban is hatályba léphet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei évre előírt ellenőrzések 60-65 százalékát végezte el - mondta az érdekvédő, aki úgy látja: sem a családok, sem a vállalatok nem tudják mi lesz a teendőjük a jövőben. A szakszervezet kért támogatást egy tájékoztató kampányra az MVM-től, amely nem sajnálja a pénzt bizonyos kormányközeli szervezetektől, de nem kapott.

Az új törvény szerint a jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ingyenes a kémény vizsgálata, amelyeknél a tulajdonos ezt külön megrendeli. A vállalkozóknak továbbra is megadott időközönként kell kihívniuk a kéményseprőket, és a szolgáltatásért jókora összeget kell fizetniük.

A nyitókép forrása: Szabó Dániel, Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK