Családi házban lakik? Ez a hír biztosan érdekelni fogja!

Életveszélyt okoz a családi házakban, ha nem végeztetik el minden évben a kéményseprést, amelyet egy készülő törvény a tulajdonosokra bízna, ugyanis ez a szabály csak kiegészíti az elmúlt évek hasonló változtatásait.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 26. kedd, 08:55
Fotó: Napi.hu

Végképp tönkreteszi a kéményseprő iparágat a kormányzat a készülőben lévő új szabályozással, amely a tulajdonosokra bízza, mikor ellenőriztetik családi házuk füstelvezető rendszerét - írja a kéményseprők szakmai szervezetére hivatkozva a Magyar Nemzet. Az elmaradó ellenőrzés halálos balesetekhez vezethet.

Nem csupán az új szabály veszélyes önmagában, hanem az egész rendszer, amelyet a kormány az elmúlt szűk nyolc évben kialakított. Megszüntették az évi egyszeri kötelező ellenőrzést, majd államosították az iparágat. Mindezek nyomán az idén esedékes kötelező ellenőrzéseknek eddig csak 60 százalékát végezték el - márpedig mindjárt itt a fűtési szezon.

Eközben a kéményellenőrzés ugyan nem kerül pénzébe a lakástulajdonosoknak, de az adófizetőknek évente hat és fél milliárd forintot kell erre fordítaniuk. Azok a családok, akiknek a lakásába valamilyen vállalkozást jegyeztek be, a korábbi 2-4 ezer forint helyett 20-30 ezret fizetnek.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK