Családi pótlék: változás áprilistól

Áprilistól egyszerűbb lesz a magasabb összegű családi pótlék megállapításához szükséges igazolás kiállításának rendje.
MTI, 2013. január 8. kedd, 17:31
Fotó: Napi.hu

Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. A szociális államtitkárság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az ügyfelek jobb tájékozódását szolgálja az a módosítás, amely szerint a vizsgálatok lefolytatására jogosult szakorvosok és intézmények jegyzékét az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a honlapján közzéteszi és folyamatosan frissíti. Ez a lista irányt mutat a családoknak abban a tekintetben, mely betegségek esetén melyik szakorvost kell felkeresniük.

Hozzátették, a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről szóló igazolást több más eljárásban (például a mozgáskorlátozottak közlekedési kedvezményei ügyében) is fel lehet használni. Továbbá annak érdekében, hogy az igazolás kiállításához ne kelljen ismételten megjelenni az orvosnál, a jövőben az igazolást a jelenlegi két példány helyett három példányban állítják ki. Emellett a Magyar Államkincstár a magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozatával együtt az igazolás eredeti példányát is visszaküldi.

A magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról szóló rendelet most megjelent módosítása a magasabb összegű családi pótlék összegét nem érinti - írta az államtitkárság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.01.08 23:39

@szkiita: Legalább a törvényeinkkel legyen tisztában: a 3. gyerek 8 éves koráig akár főállású anya/apa is lehet a szülő, s akkor "otthon dolgozik". De könnyebb h.lyeségeket idefosni, mint gondolkodni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.08 22:37

Családi pótlékot nem adnék a 3. gyerek után ,csak ha a szülők dolgoznak. Állítsuk meg az ebből való szaporodást ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html