Izgalmas interaktív infografikát készített a KSH arról, hogyan néznek ki a magyar családok. Hányan élnek házasságban, mekkora azoknak a pároknak az aránya, akiknek nincsen gyerekük. Bemutatják, kik a magyar szinglik, hányan élnek élettársi kapcsolatban.

Az adatok a 2016-os mikrocenzusból származnak. A korábban ismertetett számok szerint a 15 évnél idősebb lakosság 44 százaléka házasságban élt, ez kis mértékű csökkenés az előző évekhez képest. Az arányuk a népességcsökkenés miatt csökkent. A nőtlenek és hajadonok részesedése lassú ütemben, de tovább nőtt: meghaladta az ország lakosságának egyharmadát. Emellett egy olyan trend is látszik, hogy egyre idősebb korban házasodnak a magyarok, és a férfiaknak még kedvük sincs hozzá: a 30 alatti férfiak 95 százaléka nőtlen volt.

Összesen 2,74 millió család volt, ezek közül 1,757 millió fő élt olyan családban, melyekben a szülők házasok, 483 ezren élettársi kapcsolatban élnek. Ez a lakosság mintegy egyhatoda. Az adatok azért csalókák, mert a népszámlálás családnak tekintik az olyanokat is, amelyekben a felnőttkorú gyermek a szüleivel él.