Csalók tűntek fel Borsodban - már többeket megkárosítottak

A katasztrófavédelmi igazgatóságra hivatkozva gázkészülékek, csatlakozók felülvizsgálatával, cseréjével, csatlakozók árusításával házaló csalók tűntek fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén - tájékoztatta a szervezet pénteken az MTI-t.
MTI, 2015. február 20. péntek, 15:00
Fotó: Napi.hu

Dojcsák Dávid a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: az igazgatóságra álellenőrökről érkezett bejelentés, akik a katasztrófavédelem munkatársainak adják ki magukat, majd a gázkészülékek flexibilis csövének felülvizsgálatára, cseréjére hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni a gyanútlan lakosoktól. Ilyen tevékenységet ők nem végeznek - hívta fel a figyelmet.

A katasztrófavédelem ügyintézői minden esetben egyenruhában, szolgálati igazolványuk felmutatása után hajtják végre a valóban szükséges ellenőrzéseket, de készpénz átvételére akkor sem jogosultak.

Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője az MTI-vel azt közölte: társaságuk is feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik a cég szakembereinek álcázva több településen is a gázkészülékek flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélésére próbáltak meg előleget beszedni a gyanútlan fogyasztóktól.

HOZZÁSZÓLÁSOK