Csalókra figyelmeztet Parragh László

Új, kisvállalkozásokat veszélyeztető internetes csalási módszerekre figyelmeztetett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzet szombati számában.
K. Kiss Gergely, 2017. március 4. szombat, 11:08
Fotó: Napi.hu

A csalók valamilyen hivatalra vagy szervezetre hivatkozva kérnek adatokat, illetve pénzt a vállalkozásoktól - idézi lapszemléjében az iparkamara elnökét az MTI.

A többnyire interneten érkező csalárd tájékoztatások egy része például azt állítja, hogy most még pótlék, késedelmi kamat nélkül befizethető az állítólagos kötelezettség. Más esetekben külföldi szervezetre hivatkozva igyekeznek adatokat kicsalni a gyanútlan vállalkozásoktól, vagy kamu befizetési kötelezettségre, nem létező szervezethez történő csatlakozásra hivatkozva kérik pénz átutalását.

De az is megesik, hogy az e-mail mellékletébe rejtett vírus lopja el a számítógépen tárolt adatokat. Ezért az ismeretlen feladótól érkező levelek mellékletét soha nem szabad megnyitni, bármit kérjenek vagy ígérjenek is az ilyen üzenetekben - figyelmeztetett az iparkamara elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK