A szólás szabadsága című műsor vasárnapi adásában Friderikusz Sándor kérdésére azt válaszolta Csányi Sándor, hogy nem akar miniszterelnök lenni. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója ugyanakkor elmondta: a jelenlegi politikai struktúrában helye van egy harmadik nagy pártnak, mivel az emberek kiábrándultak a politikából. 3-5 milliárd forintból már létre lehetne hozni egy olyan pártot, amely a bizonytalan pártválasztók érdekeit képviselné - mondta az OTP vezére.

A műsorban megszólalt Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója, aki egy héttel ezelőtti nagy visszhangot kiváltó tanulmányában elemezte Csányi Sándor médiakommunikációját. Szabados Krisztián szerint az OTP elnök-vezérigazgatója az elmúlt másfél évben hangot váltott, lépései mögött egyre inkább kirajzolódik egy tudatos, megtervezett kommunikációs stratégia, amely előkészíti Csányi politikai szerepvállalását. A szakértő a műsorban elmondta, hogy amennyiben Csányi politikai pályára lép, két választás áll előtte: vagy "a négy parlamenti párt egyikéhez csatlakozik, vagy új pártot alapít".

A NAPI Online egy héttel ezelőtt megkérdezte Önöket Csányi Sándor politikai ambícióiról. A nem reprezentatív szavazás végeredménye a következőképpen alakult: minden második olvasónk arra szavazott, hogy Csányi Sándor miniszterelnök akar lenni, de nem lesz. Olvasóink 27 százaléka szerint Csányi nem akar miniszterelnök lenni, 14 százalékuk azt válaszolta, hogy "miniszterelnök akar lenni, de csak 2010-ben lesz", míg olvasóink 7 százaléka úgy véli, hogy "miniszterelnök akar lenni, és 2006-ban lesz is."