Cséfalvay: kimerültek a devizahiteles-mentés eszközei

A kormány eddig három programban, több mint 320 ezer devizahitelesnek nyújtott valamilyen segítséget, de a segítségnyújtás eszközeit tekintve lényegében kimerítette a lehetőségeket - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a TV2 Mokka című műsorában, szerdán.
MTI, 2013. május 8. szerda, 08:35
Fotó: Napi.hu

Az államtitkár emlékeztetett: 170 ezren éltek a végtörlesztés lehetőségével, 140 ezren jelentkeztek eddig az árfolyamgátba, míg mások forintosították devizahiteleiket. Cséfalvay Zoltán az újabb kezdeményezés lehetőségét firtató kérdésre elmondta: mindenfajta, a devizahitelesek megsegítését célzó intézkedésnek költségvetési vonzata van.

Az államtitkár szerint nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni abból,hogy a gazdasági tárca kedden kiadott adatai szerint az év első négy hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya már az éves előirányzat 60 százalékát tette ki. Úgy fogalmazott: a költségvetés lefutása orrnehéz, tehát év elején több a kiadása, és az évközi hiányszint függ attól is, hogy mikor teljesülnek egyes adóbevételek. Az államnak mindig vannak külön, egyszeri kiadásai is - tette hozzá.

Cséfalvay Zoltán szerint az Európai Bizottság pénteken ismertetett gazdasági előrejelzésében leírt hiányt a kormányzati kiadások lefaragásával is lehet csökkenteni. "A differencia már nagyon szűk" - utalt az államtitkár arra, hogy a kormányzati célhoz képest a bruttó hazai termékben mért, 0,3 százalékpontos különbözet mintegy 90 milliárd forintot jelent.

Végezetül arról is szólt, hogy az adórendszer átalakítása lezárult. Egy - az ellenzék által javasolt - progresszív adórendszer újbóli bevezetése már az átlagkereset szintjén is adóemelésnek felelne meg - tette hozzá.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2013.05.09 22:48

@VoIe: Az a baj hogy mindent írtál csak az alapkérdésre soha nem válaszoltál.

Egyébként láttam a számaidat :D
13-ra 15-öt írtál és nem értetted miért 13, 61.59-re 31.59-et, fogalmad nem volt mi a 273, 265, Iderángatod, a 150-et, de akkor nem érted mi az a 10%, a 210-es CHFHUF árfolyamos kérdésem felett, gavallér módon átsiklasz, satöbbi... ennyit a számaidról.

Az is szép, hogy szerinted nem durva egy +20%-os árfolyamelmozdulás, akár 13%-khoz képest.

Hogy hogyan hasonlítasz az almát a körtéhez, nagyon egyszerű, írtam ezt:
""Semmi gondjuk nem lett volna a devizahiteleseknek, ha a kormány nem kezdi el szándékosan gyengíteni a Forintot."

ÉRTED MÁR? DE, LENNE GONDJUK AKKOR IS, HA A FIDESZ KORMÁNY ALATT NEM GYENGÜLT VOLNA SEMMIT A FORINT! AZÉRT MERT A SZOCIK ALATT IS GYENGÜLT ÉS A CHF IS ERŐSÖDÖTT A EURHOZ KÉPEST. ÖSSZESSÉGÉBEN ÍGY LETT SOK GONDJUK. "

Ennek kirángattad egy részét, majd válaszként a munkanélküliséget hoztad elő, holott a forintgyengülésről volt szó. Ezért hazudsz te barátom, még ezzel is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VoIe, 2013.05.09 22:15

@rw: "Szerintem az hasonlít almát körtéhez aki árfolyamgyengülést hasonlít munkanélküliségi rátához."

Lekoteleznel ha beidezned tolem azt a mondatot, amiben az arfolyamgyangules hasonlitottam munkanelkulisegi ratahoz. Hiaba probalsz hazudozni, en nem tettem ilyet.

Erdekes modon, miota felhivtam a figyelmet a csusztasaidra / hazugsagaidra, azota kerulod a matekot, folyamatosan csak terelsz.

Ha legkozelebb valaszolni akarsz, inkabb a tenyeket/szamokat probald meg megcafolni amiket irtam, ahelyett, hogy hazugsagokkal probalsz terelni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.05.09 19:54

@VoIe:
Szerintem az hasonlít almát körtéhez aki árfolyamgyengülést hasonlít munkanélküliségi rátához. pont.

Jó, egy utolsó kérdésem van aztán hagylak saját hülyeségedben fentrengeni. Nem pazarlok rád több időt.

Sikerült bebizonyítanod ezen állítás igazságát vagy sem?
"Semmi gondjuk nem lett volna a devizahiteleseknek, ha a kormány nem kezdi el szándékosan gyengíteni a Forintot."

Szemlátomást a dolog lényegét sem fogtad fel. Tehát nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VoIe, 2013.05.09 16:10

@rw: "Nem almát hasonlítok a körtéhez, mert ha 20%-t gyengült a kérdéses időszakban csak az éppúgy nagy probléma, nemdebár?"

De, te almat hasonlitottal a kortehez, megpedig azert, hogy ezzel a csusztatassal bizonyitsd azt, hogy az EUR/CHF gyengules ketszer akkora problema volt mint a forintgyengules. Valojaban mostmar eljutottunk odaig, hogy beismerted, hogy a 30% igazabol csak 20% volt, ami a 13% -os forintgyenguleshez merten mar nem is olyan borzalmas. Mindketto hozzajarult a torlesztoreszletek novekedesehez, ugyanakkor a torleszto reszletek novekedese kozel sem akkora gond, mint a novekvo munkanelkuliseg.

"1.02-t árfolyam idejét még igazán napokban sem mérhetjük, de 1.2 környékén stabilizálódott a számunkra kérdéses időszakban, nemdebár?"

"Megnézed az EURCHF minimumát, és a maximumát, 1.7, 1.2"

Ha egy adott arfolyam minimumat es maximumat nezed, akkor csoppet sem szamit, hogy az adott minimumon vagy maximumon meddig tartozkodott, csak az szamit, hogy az volt a melypont. De ha mar itt tartunk, az altalad emlegetett 1.7 -es szintet mikor erte el? Ott tenyleg nem volt egy pillanatig sem, megis hivatkozol ra.
Ez tehat egy ujabb hazugsag volt, ebben jo vagy.

"a devizahitelboom idején 1.7 körül járt"
"2007 épp a devizahitelboom (2004-2008) idejére esett, nemdebár?"

Ember, ha mar leirtal valamit, legalabb vallald azt. Most akkor a devizahitelboom 2007 -ben volt, vagy 2004-2008 -ig?
Ha 2007 -ben, akkor valos az 1.7 koruli adat, viszont akkor johet a link arrol, hogy 2007 -ben volt a devizahitelboom.
Ha 2004-2008 kozott volt a devizahitelboom, akkor ujabb nagy csusztatas, hogy 1.7 korul jart az EUR/CHF arfolyam, ugyanis epphogy par honapra megkozelitette ezt, valojaban az emlitett 4 eves idoszakban az atlag inkabb 1.56 korul volt.

Az igazi problema nem az, hogy valamit rosszul tudsz, hanem az, hogy szandekosan csusztatasokkal probalod bizonygatni az igazad es vedeni a kormanyt.

"Szeretném ezt mielőbb lezárni."

El is hiszem, egyre kenyelmetlenebb szamodra ez a tema.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw, 2013.05.09 15:54

@VoIe:
A nagy betű annak szólt hogy lásd a lényeget, mert már k unalmas a veled való társalgás, azzal ha mindig valami mellébeszéléssel jössz. A kisbetűket meg szemlátomást nem olvasod el.

Nem almát hasonlítok a körtéhez, mert ha 20%-t gyengült a kérdéses időszakban csak az éppúgy nagy probléma, nemdebár?
2007 épp a devizahitelboom (2004-2008) idejére esett, nemdebár?
Amikor épp 1.7 körül járt, akkor tök véletlenül 150HUF volt a CHF, nemdebár?
Nem én vettem elő a 150-es CHFHUF árfolyamot, nemdebár?
1.02-t árfolyam idejét még igazán napokban sem mérhetjük, de 1.2 környékén stabilizálódott a számunkra kérdéses időszakban, nemdebár?

"Ezzel tokeletesen egyetertek, ugyanis a devizahitelesek fo problemaja nem maga a torlesztoreszlet novekedes"

Látod megint mellébeszélsz, ugyanis direkt kiemeltem miről van szó, az orbán kormány "forintgyengítéséről".

Sajnálom ha idegesnek tűnök, de ebben is tévedsz, csak rettentően unalmas, ahogy átjön az erölködésed izzadságszaga hogy beleköss bármibe is. Szeretném ezt mielőbb lezárni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html