Nem várt fordulat a csengeri örökösnő ügyében

A Magyar Narancs utánajárt annak, hogy hol tart az 1300 milliárd forintos állítólagos örökségről elhíresült csengeri ügy, amelyben Kósa Lajos fideszes politikus is képbe került.
Domokos Erika, 2020. február 28. péntek, 18:50
Fotó: Shutterstock

A lap a nő ügyvédjére hivatkozva azt írja, hogy a Szabó Gábornéként ismerté vált "örökös" időközben nevet váltott. Ennek oka, hogy újra férjhez ment, és nem akárkihez.

Ahhoz a Pólus Péterhez, aki egyébként a nő ellen indított büntetőügy egyik tanúja is, akit a nyomozó hatóság már két alkalommal is kihallgatott. Azzal viszont, hogy házastársakká váltak, a törvény értelmében ezentúl megtagadhatja a büntetőeljárás során, hogy feleségéről tanúvallomást tegyen - írta a hetilap. Az örökösnő nincs börtönben, jelenleg megyeelhagyási tilalomra enyhített bűnügyi felügyelet alatt áll, Fehérgyarmaton él.

Pólus Péter egykor milliárdos nagyvállalkozó volt, A 100 leggazdagabb című kiadványban 2004-ben 5,5 milliárd forint becsült vagyonnal szerepelt; azóta több cége is felszámolás alá került, mint például a gödi Pólus Palace golfklub.

A Magyar Nemzet 2018. március 13-án ismertetett egy 2013 januárjában kötött szerződésre hivatkozó közjegyzői okiratot. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Tóth Ádám készítette dokumentum szerint az akkor még meg nem nevezett Szabó Gáborné arra adott megbízást Kósa Lajosnak - aki abban az időben Debrecen fideszes polgármestere, illetve a Fidesz ügyvezető alelnöke volt -, hogy elképesztően nagy összegért, 4,35 milliárd euró, azaz több mint 1300 milliárd forint értékben vásároljon magyar államkötvényeket. Azóta megkérdőjeleződött, hogy ez az örökség egyáltalán létezik-e, bár a nő váltig állítja, létezik, csak nem tud különféle okok miatt hozzájutni - emlékeztetett cikkében a Magyar Narancs. A nő elmenekült az országból, de Svájcban elfogták, idehaza csalás gyanújával őrizetbe vették, meglévő vagyonát zárolták.

A nő a 24.hu korábbi információja szerint több száz millió forintot kért kölcsön magánszemélyektől és cégekről arra hivatkozva, hogy amíg hozzá nem jut az örökségéhez, fedezze a külföldi és belföldi kiadásait.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.02.29 10:54

Ugyan már....az akkor lenne szenzáció, ha Kósa " Bróker " Lajcsi veszi el ezt a nőt, így ez a hír nem egy nagy szenzáció.
Azért a lagzira Lajcsit remélem meghívják, hiszen ennek a szép történetnek Ő alapembere.....XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html