Csepreghy: nincs semmi új a TI korrupciós tanulmányában

A Miniszterelnökség államtitkára szerint nincs semmi új a Transparency International Magyarország (TI) hétfőn bemutatott, Az uniós források korrupciós kockázata Magyarországon című tanulmányában.
Inforádió, MTI, 2015. november 9. hétfő, 22:26
Fotó: Napi.hu

Csepreghy Nándor az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: amit a TI megállapít, az nem több, mint amit a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János azóta hangsúlyoz, hogy a Miniszterelnökség 2013 augusztusában átvette az "állam az államban" működő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, majd 2014-ben megszüntette azt.

"A 2007-ben létrehozott fejlesztési rendszer átláthatatlan, korrupt, a magyar gazdaság érdekeit figyelmen kívül hagyó rendszer volt", amelyet 2010-ben csak korrigálni tudtak a brüsszeli szabályok miatt, gyökeres megváltoztatására 2014-ben nyílt lehetőség - írta az államtitkár.

Csepreghy Nándor szerint a Miniszterelnökség mindig azonnal intézkedett, amikor civil szervezetek bármilyen szabálytalansági gyanúra hívták fel a kormány figyelmét. Hozzátette: a közbeszerzéssel kapcsolatos kritikát a kormány mindig komolyan vette, és folyamatosan javítja a közpénzek felhasználásának jogi és intézményi kereteit.

Az államtitkár kiemelte, a 2015. november 1-jén hatályba lépett új közbeszerzési törvény arra törekszik, hogy az uniós jogszabályok maradéktalan betartása mellett megerősítse a magyar gazdaságot. Az új törvénybe a társadalmi egyeztetése során érkezett észrevételeket, köztük a TI transzparenciát és korrupciómentességet biztosító javaslatait is beépítették - fűzte hozzá.

A TI nyitott kapukat dönget - fogalmazott Csepreghy Nándor, megjegyezve: a kormány több állami vezetőt is delegál a szervezet következő, decemberi rendezvényére.

A Transparency International Magyarország (TI) szerint az európai uniós projekteket rendszeresen túlárazzák, az pedig, hogy a pályázati pénzeket el kell költeni, korrupciót okozhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.11.10 07:43

Hahaha!
Ez pont az a hatalmas beégés amit tegnap Dúró Dóra követett el: "A Tárki felmérése szerint 50.000 gyermek éhézik Orbán úr!"
A Tárki utoljára 2010-ben végzett felmérést 2009-es adatokra támaszkodva gyermekszegénységgel kapcsatosan. A Jobbik Orbán szemére veti az mszp adatait?...
Védjük meg a 2009-es mszpt!
Gyermekéhezést nem lehet mérni.
Lehet!!! Van BNO kódja az éhezésnek.
Egyetlen egy eset nincs Magyarországon ami orvosilag igazolt lenne.
Mit mért a Dúró Dóra által el sem olvasott tanulmány?...
A kétkeresős, nagycsaládosok közöt van gyermekszegénység. Uniós átlagban.
Az éhezésről egy kis i betű nincs benne.

Ez a TI meg dettó Dúró Dóra.

Ide kiváló!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html