Csődbűntett: negyedmilliárd forintot próbáltak kimenteni

Negyedmilliárd forintot mentett ki közműépítéssel foglalkozó cégéből törvénytelenül a gyanú szerint egy testvérpár Ózdon, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) miskolci pénzügyi nyomozói vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást - közölte Kovács Dorina, a NAV észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense.
Domokos László, 2017. február 10. péntek, 17:40
Fotó: Reuters

A testvérek - a férfi és a nő - által működtetett társaságra egy nagyobb bírságot szabtak ki, ezért ők a gyanú szerint a cég bedöntése mellett döntöttek és kétszázötvenmillió forintot kivettek a cégből osztalék és maguknak adott kölcsön címén.

A kft. gazdálkodása emiatt veszteséges lett, tőke hiányában nem tudták fizetni kötelezettségeiket, a cég csődbe ment - írta az MTI.

Az okozott kár biztosítására a testvérpár tulajdonában álló húsz ingatlant zárolták, a vagyon előreláthatóan elegendő lesz a felszámolt cég hitelezőinek kifizetésére - közölte Kovács Dorina.

A csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnél.

HOZZÁSZÓLÁSOK