Csökkenhet a műtéti várakozási idő

Augusztustól az Egészségbiztosítási Alapban az eredetileg ez évre tervezettnél 1,7 milliárd forinttal nagyobb összeg áll az egészségügyi szolgáltatók rendelkezésére a tételes elszámolású egyszer használatos eszközök felhasználására és nagy értékű műtéti eljárások elvégzésére.
NAPI, 2011. augusztus 9. kedd, 17:24
Fotó:

A jelentős többlet fedezetét a Nemzeti Erőforrás Miniszter egyetértésével az E- Alapban történt belső erőforrás átcsoportosítás teszi lehetővé - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztér (OEP).

Az átcsoportosítás eredményeként az érintett intézmények ez évre elszámolható keretösszegét az OEP a hónap elejétől a finanszírozási szerződés módosításával automatikusan megemelte. Így az intézmények nagyobb számban végezhetnek egyebek mellett máj és vesetranszplantációs műtéteket, valamint például több, a veleszületett halláskárosodást javító, úgynevezett cochleáris implantátum és gerincstabilizáló implantátum beültetésére nyílik lehetőségük.

A NEFMI és az OEP célja, hogy az év végéig biztosított közel kétmilliárd forintos többlet révén csökkenjenek a várakozási idő azon betegek körében, akik valamilyen transzplantációra vagy korszerű eszköz beültetésére várnak - áll az OEP közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK