Csökkentett regisztrációs adó, parkolási kedvezmény

A környezetvédelmi tárca olyan szabályozáson dolgozik, amely versenyképessé tenné például a hibrid autókat hagyományos társaikkal.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 10:45
Fotó:

Bár még kiforratlanok az elképzelések, a környezetvédelmi minisztériumban megkezdődött egy olyan kedvezményrendszer kidolgozása, amellyel ösztönözni lehetne a bioüzemanyagot használó, illetve hibrid meghajtású autók vásárlását - derül ki Fodor Gábor miniszter Világgazdaságnak adott interjújából. Elképzelhető az ezekre a járművekre érvényes regisztrációs adó csökkentése vagy parkolási kedvezmények adása, illetve ezeken kívül sok minden. A magánvásárlók mellett a központi költségvetési szervezeteket, illetve az önkormányzatokat is arra akarják ösztönözni, hogy flottavásárlásaiknál részesítsék előnyben a környezetbarát járműveket.

Fodor szerint egyébként nincs egyetlen üdvözítő megoldás az alternatív üzemanyagok terén, ezért mindegyik szóba jöhető lehetőséggel - bioetanol, biodízel, hidrogén, elektromos meghajtás - foglalkozni kell. Magyarországon ugyanakkor különösen kedvezőek a természeti feltételek a bioüzemanyagok előállítására - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK