Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az állatok eleinte csak a kertvárosi részekkel rendelkező kerületekben tűntek fel, ám újabban egyre több helyen fordulnak elő, sok a panasz a főváros agglomerációjában is, sokan hívják miattuk a rovarirtó szakembereket - írta a Ripost nyomán a 24.hu.

Először csak néhány kerületből kaptunk riasztást, főleg a II. kerületből, illetve Óbudáról és Kelenföldről, miszerint egy ismeretlen rovar lepte el a kerteket, ám az utóbbi időkben már Budaörsről és Budakesziről is hívnak minket - mondta a lapnak Szántó György, az Artpooldesign Kft. kártevőirtó szakembere.

Bár a repülő csótány ijesztő lehet, szelíd fajról van szó, amelynek a külső hasonlóság dacára életmódjában jelentősen eltér a konyhai csótánytól. A mezei poloskákhoz hasonlóan ezek sem harapnak, csípnek és betegségeket sem lehet elkapni tőlük.

A Wikipedia szerint sok más csótánnyal ellentétben a lapp erdeicsótány nappali életmódot folytat. Erdők, tisztások, erdőszegélyek lakója. A táplálkozása alapján mindenevő, különféle szerves hulladékokat fogyaszt, egyes esetekben apró rovarokat is.

Mivel a lakás nem természetes életközege ennek a fajnak, nem kell attól tartani, hogy tömegesen megszállnák a lakoskat. Az esti lámpafényes szellőztetést viszont érdemes kerülni, mert a fény csak jobban vonzza őket.