Csúnya meglepetést hoz az autósoknak a jövő hónap

Az autósok nagyobb része elkerülte a drágulást, mert még a nagy drágulás előtt váltott téli gumiról nyári gumira, de legkésőbb a téli csereidőszakban 15 ezer forintos pluszkiadás is várhat rájuk.
Komócsin Sándor, 2017. április 19. szerda, 08:43
Fotó: Stockfresh

Az autósok nagyobb része még nem érezte meg, hogy az abroncsgyártók jelentős része már márciusban emelte árait a megnövekedett nyersanyagköltségek miatt - írja a Magyar Nemzet az Abroncs Kereskedőháztól kapott információkra hivatkozva. Van olyan gyártó, amely csak májustól emel, így a rossz idő ellenére érdemes lezavarni a gumicserét annak, aki eddig halogatta a dolgot.

Az áremelkedés nagysága egyébként gyártótól függően három és kilenc százalék között mozog, így egy személyautó esetén a  napilap számításai szerint -  50-100 ezer forintos teljes költséggel számolva 15 ezer forinttal kerülhet többe a gumik cseréje.

A tavaszi kerékcsereszezon idén korábban indult a viszonylag jó idő miatt, ám áprilisban lanyhult az autósok érdeklődése. Bár a  nyersanyagok - a gumi és az acél - árának emelkedése lassulni látszik, a kereskedők biztosan benne, hogy a téli csereszezon keserű tapasztalatokat fog hozni az autósoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK