Csúszik az állam belépése az Erste tulajdonosai közé

Az NGM államtitkára szerint az állam a tervezettnél némileg később, ősszel tud belépni az Erste Bank Hungary tulajdonosai közé.
MTI, 2015. június 22. hétfő, 17:30
Fotó: Napi.hu

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ezt a tárca hétfői, budapesti háttértájékoztatóján mondta az MTI kérdésére, hozzátéve: "nem tudjuk tartani az ütemtervet". Utalt arra, hogy a korábbi, az Erste Bankkal és az EBRD-vel kötött megállapodás továbbra is érvényes, amely szerint a magyar állam 15 százalékos tulajdonrészt szeretne birtokolni azt Erstében. Az eredeti határidő, azaz június 30. már nem tartható ennek megvalósítására, az állam tulajdonszerzése várhatóan az őszre tolódik - fűzte hozzá.

Orbán Gábor szerint a csúszásnak több oka is van, például az állam képviselői a tervekhez képest később jutottak be az adatszobába, illetve az, hogy az Erstének folyamatban van a Citibankkal egy tárgyalássorozata. A csúszás bizonyos értelemben kedvező is, mert így látni lehet, hogy a deviza alapú hitelek forintosítása hogyan hatott a Erste eredményességére - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.22 20:31

ovábbra is érvényes, amely szerint a magyar állam 15 százalékos tulajdonrészt szeretne birtokolni azt Erstében. ......jó hír ...,25 éves késés !! ,.szdsz nélkül!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html