Csütörtökökre halasztották a költségvetési színjátékot

Csütörtök délelőtt egyeztet Rogán Antal, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, valamint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormánypártok által megfogalmazott, a munka világát érintő, a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot módosító indítványok konkrétumairól - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya szerdán az MTI érdeklődésére.
MTI-Eco, 2012. június 27. szerda, 14:48
Fotó: Napi.hu

A megbeszélést eredetileg szerdán folytatták volna le, a konzultációt azonban végül egy nappal később, csütörtökön tartják majd.

Rogán Antal korábbi közlése szerint a kormánypárti képviselőcsoport "védelmet kér" a kabinettől az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak - ezt a sort később kiegészítették a gyermekvállalásról visszatérő édesanyákkal is -, továbbá tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató kisadózóknál, valamint a 3-25 dolgozót alkalmazó kisvállalkozásoknál. A képviselőcsoport azt is kéri, hogy a kormány érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve ezzel.

A költségvetés vitáját ma kezdte mega  parlament, a frakció által elvárt módostókat már ma be kellett volna nyújtania Matolcsynak - legalább is erre utastotta Orbán Viktor hétfőn gazdasági miniszterét. A javaslatok a Népszabadság információ szerint már hetek óta készülnek az NGM-ben csak PR-fogásként utólag terjesztik be a parlament elé.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK