A Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatót közöl az államháztartás április havi helyzetéről. Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - első három havi hiánya 742,1 milliárd forint volt, ami az éves előirányzat 108 százaléka volt.

Csütörtökön hajnalban teszi közzé az OTP Bank és a Mol az idei első negyedéves gyorsjelentését. Az OTP saját konszenzusa szerint az adózott eredmény 20 százalékkal marad el az előző évi negyedéves értéktől, ami főként a különadónak tudható be - ez elemzői várakozások szerint 7,3 milliárd forintnyi adó befizetését jelenti. A különadóval korrigált adózott eredmény 41,6 milliárd forint, ami csak 1,7 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakéhoz képest.

A Napi Gazdaság konszenzusa szerint a Mol-csoport adózott nyeresége 101,3 milliárd forintra rúgott a január−márciusi időszakban, szemben a 19 milliárdos bázissal. A kiugró eredmény a magas olajárnak köszönhető.

Az Egyesült Államokból a Philadelphia Fed feldolgozóipari indexe érkezik, emelkedést vár a piac, az áprilisi 18,5 után 20,5 pontot.

Tokióban az első negyedéves GDP-re vonatkozó első becslést teszik közzé - írta az Ecoline. Az elemzők szerint a katasztrófák annak ellenére mínuszba delegálták a sarokszámokat, hogy az első két hónap makroadatai még erőteljes növekedésre utaltak. A világ harmadik legnagyobb gazdasága a konszenzus szerint az első negyedévében 0,5 százalékkal, éves összevetésben 2,0 százalékkal zsugorodott.

Gyorsjelentést közöl még az Air France-KLM és az SABMiller is.