Csütörtökön jön a várva várt időjárási fordulat

Szerdán napközben még többfelé eshet, de inkább csak az ország középső és keleti harmadában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöktől nem jósol csapadékot, vasárnap azonban újra eshet.
Szász Péter, 2018. február 13. kedd, 15:38
Fotó: Pixabay

Kedd estig túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható csapadék. A Dunántúlon és az Északi-középhegységben általában havazás, havas eső valószínű, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon a havas eső, hó mellett délután már elszórtan az eső is eshet. Megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél, emiatt ott néhol hófúvás sem kizárt. Délutántól mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. Késő estére -2 és +2 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, bár az éjszaka második felében a Nyugat-Dunántúlon már elvékonyodhat helyenként a felhőzet. Továbbra is többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten az éjszaka első felében helyenként még az eső is eshet. Hajnalra a Dunántúl jó részén ugyanakkor már megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.

Szerdán az ország legnagyobb részén túlnyomóan borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, ott rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. A Dunántúl legnagyobb részén már nem valószínű csapadék, az ország középső és keleti harmadában azonban továbbra is több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, keleten esőre is. Estére az északkeleti megyékre húzódik vissza a csapadék. Az élénk északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön keleten erősen felhős marad az ég, de reggelre arrafelé is megszűnik a csapadék. Az ország középső részén szakadozott felhőzetre lehet számítani, míg nyugaton reggel és késő délutántól kevés felhő, közte gomolyfelhő-képződés várható, csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északnyugati szél kezdetben helyenként még meg-megélénkül, majd gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de a havas dunántúli tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. (Szélsőséges időjárási körülmények között is stabil az energiaszolgáltatás.)

Pénteken közepesen és erősen felhős területek és időszakok váltakoznak, majd délutántól nyugat felől csökken a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -4 fok között alakul, de az átmenetileg derült, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Szombaton nagyobbrészt felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Főként reggel ködfoltokra is számítani kell. Csapadék nem valószínű. A keleties szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős időre számíthatunk. Többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható - írta az OMSZ.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK