Csütörtökön jön az adósmentő csomag

Külföldön inkább csendes nap várható – nem lesznek várhatóan komoly piacokat megrendítő gazdasági adatok, idehaza viszont jön az adósmentő csomag.
NAPI, 2011. május 25. szerda, 17:17
Fotó:

Egy évvel a hatalomra kerülése után várhatóan csütörtök délután két órakor jelenti be a kormány az eredetileg tavaly augusztusra ígért adósmentő csomagot. Mint az ismert a deviza-jelzálog hitelek esetében a törlesztő részleteket 180 forintos svájci frank árfolyamon rögzítenék - és ehhez igazítanák a euró és jenhitelek törlesztő részleteit is.

Ezt megelőzően reggel nyolc órakor a svájci áprilisi külkermérleggel kezdhet a piac márciusban már 1,09 milliárd frankos többletet mutatott mérleg. Háromnegyed kilenckor a francia fogyasztói bizalmi index kerül napvilágra. Ezt követően azonban érkezik a májusi német infláció - ami áprilisban még 2,7 százalék volt.

A csütörtök sem múlhat el USA adat nélkül, fél háromkor publikálják a I. negyedéves GDP adatot. Ez már a második becslés, az első közlés szerint az USA gazdasága 1,8 százalékkal nőtt az első három hónapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK