Csütörtöktől nyilvánosak a képviselők vagyonnyilatkozatai

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. január 31. szerda, 21:47
Fotó: Pixabay

A testület vezetőjének tájékoztatása alapján a 199 országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata február 1-jétől nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu).

Orbán Viktor miniszterelnök növelte megtakarítását és a családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, más változás az előző évhez képest nem történt - írta Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva a hvg.hu. Orbán megtakarítása 251 ezer forinttal nőtt, tartozása durván 1,2 millió forinttal csökkent.

A törvényi előírások szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek határidőben eleget tettek más tisztségviselők is, így az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai és a jegybank felügyelőbizottságának elnöke és tagjai, valamint a médiatanács elnöke és tagjai - közölte Hargitai János az MTI-vel, hozzátéve, valamennyi vagyonnyilatkozat nyilvános, és szintén csütörtöktől érhető el a parlament honlapján.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK