Dagad a fővárosi parkolási övezet

Az úgynevezett Százados negyedben is fizetni kell a jövőben.
Csernátony Csaba, 2016. szeptember 15. csütörtök, 16:28
Fotó: Napi.hu

Még nagyobb területen kell majd fizetni a parkolásért a VIII. kerületben az józsefvárosi önkormányzat szeptember elején elfogadott, várhatóan az utolsó negyedévben életbe lépő határozata szerint.

A döntés értelmében a Rákóczi út-Baross tér-Kerepesi út-Lóvásár utca-Festetics György utca-Fiumei út-Orczy út-Nagyvárad tér-Üllői út-József körút által határolt területen - a József körút kivételével - 265 forintért lehet óránként parkolni. A szóban forgó terület nagy része eddig is fizetős volt, a mostani változtatás után az Orczy park és a Ludovika környékén lévő utcákban is fizetni kell majd.

Emellett az eddig ingyenes, úgynevezett Százados negyedben is fizetni kell majd a parkolásért: ezt a területet a Kerepesi út, a Hungária körút, a Salgótarjáni út és az Asztalos János utca öleli körbe. Itt 175 forint lesz az óránkénti díj.

Forrás: OpenStreetMaps

 

A lépést az önkormányzat többek között azzal indokolta, hogy a józsefvárosi parkolási díjakat a szomszédos kerületekben alkalmazott díjakhoz kell igazítani. Emellett a más kerületekből való átparkolást is megnehezíti a parkolási díj bevezetése.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zsoci, 2016.09.16 12:54

Az egész csak egy mocskos lehzás, egy bujtatott adó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html