A megalapozott gyanú szerint 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgott, miközben egy másik tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette - írta közleményében a főügyészség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót - a 18 éves Cs. Krisztiánt, akit a Nyugati téren fogtak el - több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség - a három férfi eljárásbeli jelenlétének, a bizonyítás zavartalanságának biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében - indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan vasárnap dönt - közölte a főügyészség.

A 24.hu szombaton azt írta, hogy információi szerint írásban beismerő vallomást tett a halálos késelés elkövetésével gyanúsított Cs. Krisztián, valamint két cinkostársa, J. Dániel és J. Marcell is ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Az esetről a rendőrség közleményét és videóját itt nézheti meg.