Most ötmilliárdot költött el a kormány

A kormány most ötmilliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésen belül. Jutott pénz a hungarikumokra, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, továbbá a debreceni Nagyerdő programjának befejezésére is.
Németh Géza, 2020. július 29. szerda, 14:50
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a hungarikumok és nemzeti értékek megismertetéséhez és népszerűsítéséhez szükséges többletforrást biztosít, 800 millió forintot. Az eredeti összeg 490,5 millió forint volt.

A kormány előírta, hogy a 2021-es költségvetési évre, illetve az azt követő évekre vonatkozóan - beépülő jelleggel - szintén évi 800 millió forint többletforrást kell biztosítani a hungarikumok népszerűsítésére.

A kormányzati szervek ellátását végző és a központosított közbeszerzéseket lebonyolító - most éppen a Pénzügyminisztérium alá tartozó - Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság is plusz pénzhez jut: két részletben 1 milliárd 519 millió, illetve 1 milliárd 542 millió forinthoz.

A Modern Városok Program része a debreceni Nagyerdő program (strandfürdő építése), aminek befejezéséhez a kormány - a már juttatott 6 milliárd forinton felül - 1,1 milliárd forint többletforrást hagyott jóvá - derül ki az erről szóló kormányhatározatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK