Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Méltatlan körülmények között kell várakozniuk a Debreceni Egyetem onkológiai részlegén a betegeknek: hétfőn is hosszú sorok alakultak ki, a szabad ég alatt vártak órákat bejutásra a betegek - írja a Népszava.

- Hétfőn, százhúszan-százharmincan vártak arra, hogy bejussanak az épületbe - mondta Köteles László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzat egyik képviselője, aki aznap reggel kilenckor állt be a sorba, és akkor már legalább hetvenen voltak előtte. A képviselő azt mondta, ő maga március óta jár ide, és többször szóvá tette az embertelen körülményeket az intézmény vezetésének. A sorállás után - tette hozzá - megint néhány órát várni kell arra is, hogy leleteiket és őket megnézze az orvos, aki végül a vérvizsgálat eredményétől függően kiírja a kemoterápiát. Ezután újabb egy-két óra.

Bár mindenki időpontot kap, valójában csak a napot jelölik ki a betegeknek, az ellátást akkor kapják meg, amikor sorra kerülnek.

A Debreceni Egyetem csak annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy a rektor az elmúlt napokban elrendelte a helyzet felmérését, és a problémák megoldására megkérte Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának megbízott elnökét.