December elejétől kötelezővé válhat a bioüzemanyag forgalmazása

Ha a parlament elfogadja a vonatkozó törvényjavaslatot, akkor 2010. december 5-től minden üzemanyagforgalmazónak kötelező 6 százaléknyi bioüzemanyagot értékesíteni, ellenkező esetben januártól már büntetést is kell fizetniük.
MTI-Eco, 2010. október 5. kedd, 11:52
Fotó:

A megújuló energia közlekedési célú felhasználásának előmozdítására és a közlekedésben felhasznált energia üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentéséről szóló törvényjavaslatot a parlament informatikai és gazdasági bizottsága 22 igen és négy tartózkodással javasolta általános vitára a keddi bizottsági ülésen.

A bizottság tárgyalt egy, a 2009-es zárszámadáshoz benyújtott módosító javaslatot is, amely azt tartalmazza, hogy "a 2009. évben folytatott költségvetési gazdálkodás számos ponton megsértette az államháztartási törvényben rögzített elveket és indokolatlan mértékben terhelte meg a 2010. évi költségvetés végrehajtását". Erről a javaslatról - amit a képviselők a napirendi pont tárgyalása előtti percekben kaptak kézhez és a kormány is támogatott - a bizottság 22 tagja igennel, négy pedig nemmel szavazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.05 12:24

A legnagyobb lufi ez a bioüzemanyag. Ugyanannyi co2 kerül a levegőbe mintha normál benzint használnánk, viszont a mezőgazdasági termeléshez viszont felhasználunk energiát, a talajok humusztartalmát meg lenullázza a lehordott szerves anyag...rossz termésü években pedig nem lesz elég a kaja, ráadásul drágább is..

Nagyon nem akarunk a szénkorszakból az atomkorszakba eljutni, pedig a levegő co2 koncentrációja 38% nőt az ip. forradalom óta ( a metán meg 250%.-al)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html