Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tizenkét fős dél-koreai mentőcsapat indult Szöulból Budapestre, hogy segítsen a dunai hajóbalesetben eltűnt utasok felkutatásában - írja az Infostart a Korea Herald hírére hivatkozva.

Szerda este 21.05-kor történt a baleset és az első bejelentés 10 perccel később érkezett a tevékenységirányítási központhoz. Az ütközés után a Hableány nevű hajó oldalára fordult és nagyon gyorsan, hét másodperc alatt elsüllyedt. A másik érintett jármű a Viking egy sokkal nagyobb hajója volt, melyet egy ukrán kapitány irányított - közölte korábban a rendőrség (a részleteket itt olvashatja).

Hét halottat találtak meg eddig, hét embert pedig kórházba szállítottak. A hatóságok arra számítanak, hogy további túlélőket már nem találnak. A hajón 35 ember tartózkodott, többségükben koreai állampolgárok voltak.

kilenc mélytengeri búvár és három vezető van, és magyar idő szerint csütörtök délben indultak útnak. Ez lesz az első eset, hogy a koreai búvárok külföldi akcióban vesznek részt. Jelenlétükre azért is szükség lehet, mert a magyar búvárok az áradó Duna miatt nem tudnak lemerülni a Margit híd lábánál fekvő roncsokhoz.

A csapatban több olyan tapasztalt búvár is van, aki részt vett a Sewol hajó 2014-es katasztrófája után mentésben Dél-Korea délnyugati részén.