Délutántól ismét fizetni kell a sztrádákon

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) az utak helyreállítása és a forgalom megindítása miatt visszavonja korábbi intézkedését, melyben átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópályaszakaszokat - közölte a cég.
MTI, 2013. március 17. vasárnap, 12:07
Fotó: Napi.hu

Ennek értelmében vasárnap délután két órától újra csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet igénybe venni a díjköteles hazai útszakaszokat. Az ÁAK Zrt. arra kéri az útnak indulókat, hogy e-matricájukat már a díjköteles szakaszra történő felhajtás előtt vásárolják meg.

Minden vonat közlekedik, még vannak késések

Kiszámíthatóvá vált a vonatközlekedés vasárnapra az elmúlt napok rendkívüli, téli időjárása által érintett térségeiben is, szinte minden vonat menetrend szerint közlekedik - közölte a Mávinform. Az országban nincsenek jelentősebb késések és fennakadások a Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Székesfehérvár vonal kivételével.

Budapest-Székesfehérvár vonalon átmenetileg okozott késéseket egy Budatéténynél meghibásodott szerelvény, amelyet röviddel tíz óra után sikerült elvontatni. Így mindkét vágányon megindult a vonatközlekedés Háros és Nagytétény-Diósd állomás között. A jelenleg tapasztalható átlagosan 20-30 perces késések még a délelőtt lecsökkennek, és kora délutánig helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon is.

Nyíregyháza és Záhony között a felsővezeték-hálózatot szombaton délután sikerült megjavítani. Vasárnap reggeltől a menetrendben meghirdetett vonatok közlekednek, azonban a vasútvonal néhány állomásán - a térség áramszolgáltatásának hiánya miatt - a biztosítóberendezéseket nem sikerült teljes mértékben helyreállítani, ezért ezen a szakaszon a vonatok átlagosan 20-30 perces késést gyűjtenek össze - ismertette a Mávinform.

Nincs járhatatlan út Győr megyében

Már nincs járhatatlan út Győr-Moson-Sopron megyében - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Utolsóként a Pér és Győrság, illetve a Lázi és a megyehatár közötti mellékutat sikerült felszabadítani. A két útszakasz egyelőre még nehezen járható, de a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szélesítési munkákon.

HOZZÁSZÓLÁSOK