Demonstrációt hirdetnek a cafeteriáért

A cafeteria adóterheinek emelése ellen, az adótörvények társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrációt hirdet a LIGA Szakszervezetek.
MTI, Napi.hu, 2014. november 11. kedd, 18:00

A LIGA Szakszervezetek elnöke, Gaskó István szerdán, kora délután ismerteti a szervezet elnökségének határozatát a demonstráció meghirdetéséről - írta közleményében a szakszervezet.

Tüntet a Vasas Szakszervezet a parlament előtt

Élőláncot tervez a parlament elé a Vasas Szakszervezeti Szövetség november 17-én, a dolgozókat terhelő adók miatt - közölte Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke az MTI-vel. A szakszervezeti vezető szerint november 17-én, a tervezett képviselői zárószavazást megelőzően, a parlament elé élőláncba hívják mindazokat, akik nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg.

Hozzátette: mindezt ismét az érdekegyeztetés fórumainak teljes mellőzésével tenné a kormány.

Balogh Béla tájékoztatása szerint a Fidesz kormány 2012. óta a harmadik adóemelésre készül a béren kívüli juttatásokat érintően. Arra szólítják fel a kormányt, hogy álljon el a béren kívüli juttatások adónövelési tervétől.

"Elvárjuk és követeljük, hogy ebben és a hasonló kérdésekben a kormány a meglévő érdekegyeztetési fórumokat ne kerülje meg!" - fogalmazott a szakszervezeti vezető, hozzátéve: arra kérnek mindenkit, hogy a pártjelképeket, szimbólumokat ne használjak a megmozduláson.

Tiltakoznak az autonómok is

Tiltakozik a cafeteriára vonatkozó adóemelési terv ellen az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a konföderáció kész csatlakozni azokhoz a megmozdulásokhoz, amelyekkel meg lehet akadályozni a béren kívüli juttatás adóemelését - közölte a szervezet kedden megtartott küldöttértekezletét követően az MTI-vel..

A közlemény szerint a küldöttek egyetértettek abban is, hogy a szervezet szolidáris más ágazatokkal, például a szociális szférában dolgozókkal, és így az ASZSZ is részt vesz a szociális ágazati demonstrációs bizottság által szervezett, november 12-ére meghirdetett tüntetésen.

A tájékoztatás szerint az ASZSZ kiáll a szakszervezeti mozgalom megújítása, a nagy érdekvédelmi integráció mellett, ezért kész egy új egyesülési terv kidolgozásában is együttműködni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.11.12 18:42

@krix: "Ez így van, de ha a kormány fel akarna lépni az irreális árak ellen a hazai és külföldi libsik ördögöt kiáltanának..."

A magas ár drága orbanistánk csak és kizárólag a kormánynak jó.
Ugyanis a világbajnok áfa több a 20 forint, mint a 12 forint után....
Ezért nem is gondolkodnak a csökkentésen.
Ami a lakást illeti, abban igazad van, de csak részben.
Ugyanis az ifjúság európai mintára maximális igényekkel lép fel, amit sem ő maga, sem az állam nem tud, ill. nem óhajt finanszírozni.

Ahogy a hozzám hasonló korú emberek kezdték a közös életüket, olyan körülményeket egy mai fiatal nem vállal. És jól teszi! Elhúz külhonba és ez lényegesen hamarabb megoldódik.

Az unokaöcsém mérnöktanár egy szakközép iskolában. Osztályfőnökként megkérdezte a fiukat mit gondolnak hazáról, hűségről, adott esetben honvédelemről.
Azonnal kimoderálnának innen, ha felét leírnám annak, ahogyan egy mai átlagos fiatal látja az országot, és hogyan vélekedik politikusról politikáról.

Ami meg az itthoni szépen keresett gondolatodat illeti, azt már Kohn bácsi is tudta, hogy a 20 forint jobb a 19-nél.
A jelen politikus gárdája értve alatta Gyurcsányt, a Csuti Messiást, az egész KDNP-t nem ezen gondolat szerint él és cselekszik?

Miért a kisembertől várod el azt, amit az elit sem vall magáénak a gyakorlatban. Mert duma az megy róla...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2014.11.12 15:18

@ABCYQ:
"Egy kezdő szegény családból származó egyedűlálló fiatalnak ESÉLYE SINCS RÖVID TÁVON lakáshoz jutnia."

Ez így van, de ha a kormány fel akarna lépni az irreális árak ellen a hazai és külföldi libsik ördögöt kiáltanának...

Én úgy gondolom, hogy a többség nem kényszerből "emigrál", meg hogy el kell tartania a családját, ugyanis rengeteg közöttük a fiatal, vagy pl. az egészségügyben dolgozó orvos/ápoló. Jó részük idehaza is szépen keresett vagy kereshetne (csak ugyebár kint még jobban)...
A balti országokból Finnországba mennek sokan - az ottani fizetés duplájáért (kb. 1000000 ft). Azért 500000-ből meg lehetne élni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2014.11.12 09:46

@Rattler: " Sokan tényleg azt hiszik hogy egy puccs után jobb lesz az életük?
Sokan ezt tényleg komolyan gondolják??!!"

Mindenképpen jobb lesz. Az új hatalom nem mer teljes gázon lopni, mert fél az újabb, őt is elsöprő puccstól. Ha csak alapjáraton lop, már kijjebb vagyunk a sárból. ( azt, hogy nem fog lopni, vessük el, mint fantazmagóriát:))

És van ugye az érzés, hogy mégsem lehet mindent korlátlan ideig, egyre pofátlanabbul csinálni.
Nem tudom emlékszel e azokra az időkre, mikor a jelen külügyére Gyurcsány háza előtt követelte a fürdőmedencés házakra a luxusadót?
Most, hogy belépett ebbe a körbe, már nem olyan fontos a dolog.
Ilyen apró mozaikokból adódik össze végül a mindent elseprő hatalom iránti harag!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ABCYQ, 2014.11.12 09:35

@Rattler: orban diktatórikus rendszerénél csak jobb lehet,bárki is kerűl majd hatalomra.

Ez az ember diktatúrát épít,és erre felhasználja az igazságszolgáltatást is.
Ha önt jobboldali sérelem éri,és elmegy a bíróságra ,hogy jogi úton rendezze
a dolgokat,ESÉLYE SINCSEN.Stadionokra-SZEKTÁKRA basznak el milliárdokat,mások meg éheznek,és egyik napról a másikra élnek.Folyamatosan hűlyítik a népet a cenzúrázott médiákon keresztűl.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ABCYQ, 2014.11.12 09:27

@krix: "De a többség megélne idehaza is".

Ebben nagyon téved.A többség a minimális igények nem megléte miatt menekűlt ki kűlfőldre.Azért mentek ki sokan hogy megtudják venni első lakásaikat itt
Magyarországon.

Magyarországon az emberek jelentős része netto 70-80000Ft-ból tengődik.Egy kezdő szegény családból származó egyedűlálló fiatalnak ESÉLYE SINCS RÖVID TÁVON lakáshoz jutnia.Egy átlagos panellakás 5 millióról indúl,egy kertvárosi felújításra szoruló családiház meg 11 milliótól kezdődik.Kifizetik az albérletet-rezsit,stb. és talán élelemre futja
nekik.De a többségük még mindig a szüleiknél él.Szórakozásról-öltözködésről-autó,vagy egyéb járművek fenntartásáról
már ne is beszéljünk.Aki meg már családos,az meg nem tudta eltartani a családját,azért menekűlt ki kűlfőldre.Nem pedig azért,mert luxuskőrűlményeit idehaza nem tudta bíztosítani magának.Bíztos van közöttük egy szük réteg,amiknek más oka volt,de a többségük kényszerből ment ki.

Ha valaki vállalkozni akar egy adott városban,és mondjuk telephelyet akar
venni magának szintén nem tud.A frekventált jó helyen lévő telkeket ARANYÁRON adják,mert akik kezében vannak,azok azt hiszik hogy majd megveszik tőlük a multik 50-100 millióért,egy olyan kisvárosban,ahová
a multik nem nagyon jönnek.A többségük bagó pénzekért,vagy kárpótlás útján jutott hozzá,de ennek ellenére aranyáron adják őket,mert semmi sem elég nekik.Pedig a többségük jólétben él,és megtehetné hogy olcsóbban adja,de nem teszik mert irigyek,és kapzsik,tisztelet a kivételeknek.Nem jómodú családból származó kezdő fiatal vállalkozni sem tud.Hitelfelvétel sem egyszerű,és sokan nem is akarnak
felvenni sem,nehogy később csapdába kerűljenek miatta.

Kizárólag most is az ÁVH-s szülök gyermekei tudnak boldogúlni.Akiknek
a szüleik szorosan kötődtek a régi rendszerhez,és abban meghatározó
tisztségeket tőltöttek be.

Csak az a baj hogy mindenki,köztük a kormány is Budapestből indúl ki
ahol jobbak a bérek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html