Devecser még Orbánra vár (bővített)

Egyelőre elhalasztották a péntekre tervezett tiltakozó megmozdulást a devecseriek - számolt be a Kossuth Rádió.
NAPI, 2010. november 18. csütörtök, 09:48

Csenki Géza, a demonstráció főszervezője a szerda esti lakossági fórumon azt mondta: ha ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül személyesen jön el Devecserbe, akkor nem tartanak tüntetést.


A híradások szerint a helybeli civilek az egészségügyi kockázatokkal kapcsolatos teljes és hiteles tájékoztatásért, illetve kárenyhítés helyett teljes kártérítésért akartak saját környékükön tüntetni, ám a hatóságok erre nem adtak engedélyt. Csenki Géza (aki ötezer résztvevőről beszélt) a Független Hírügynökségnek elmondta: újabb helyszínre kérnek engedélyt a rendőrségtől. Ha azt is elutasítják, akkor is megtartják a tüntetést. Csenki kijelentette: élhető várost akarunk, vesztenivalónk pedig nincs, mindenünket elvitte a vörös iszap.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eredeti, 8-as főútra tervezett helyszín kapcsán azt közölte, hogy azt a veszélyhelyzet miatt tiltották meg. A tüntetésre alkalmatlan szakasz Bakonygyepesnél van - eddig tart Devecsertől a hatósági útzár. A második helyszín a főút Vas megyei részén található, a 84-es főút magasságában.

Toldi Tamás Devecser polgármestere előzőleg megdöbbentőnek és rosszindulatú hangulatkeltésnek nevezte a tervezett akciót.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.11.18 11:11

Érdekes, hogy 8 gátra meg a komplett talajcserére többszáz hektáron van pénz, a segélyalapokban is milliárdos összegek vannak már, miközben állítólag jó ha 30 millát osztottak ki a károsultak között.
Szóval megint a szokásos történet a károsultakhoz a pénz töredéke jut csak el a többi "elkallódik útközben " (legalábbis egyelőre ez a szitu )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html