Devizaadósok: jönnek a közérdekű perek?

Véget vetne a kilakoltatásoknak, és közérdekű keresetekkel gyorsítaná fel a megkárosított devizaadósok banki pereit a jogtalanul eljáró bankok ellen Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A Magyar Nemzet interjúja szerint a pénzügyi biztos elmondta, ehhez előbb törvénymódosításra van szükség.
MTI-Eco, 2013. január 7. hétfő, 07:54
Fotó: Napi.hu

Ennek megszületése hosszabb idő, de addig is tehet javaslatokat a társhatóságoknak közérdekű perek megindítására. Megfogalmazása szerint a devizahitelek hibás termékek, és a magyar igazságszolgáltatás próbája lesz, miként kezeli ezt a problémát - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben.

"Szeretném elérni, hogy a devizához kötött hitelek ügyében születő végső bírói döntésekig a visszafordíthatatlan folyamatokat, vagyis a kilakoltatásokat és árverezéseket a bankok egyfajta önmérsékletet tanúsítva állítsák le. Jelenleg ugyan kilakoltatási moratórium van érvényben, de megnyugtató megoldást csak az jelentene, ha a határidő lejárta után is biztonságban lennének az otthonok" - közölte Doubravszky György.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

WRC555, 2013.01.07 13:25

@jancsika:
és egy másik is :)
http://pitee.wordpress.com/2013/01/07/a-legfobb-ugyesz-is-a-pitee-allaspontjat-tamogatja/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jancsika, 2013.01.07 10:16

Az iráshoz egy kis adalék...)))
http://www.youtube.com/watch?v=ojoGV1Omh6w
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html