BUX
37350

Devizaadósok: jönnek a közérdekű perek?

Véget vetne a kilakoltatásoknak, és közérdekű keresetekkel gyorsítaná fel a megkárosított devizaadósok banki pereit a jogtalanul eljáró bankok ellen Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa. A Magyar Nemzet interjúja szerint a pénzügyi biztos elmondta, ehhez előbb törvénymódosításra van szükség.

MTI-Eco, 2013. január 7. hétfő, 07:54

Ennek megszületése hosszabb idő, de addig is tehet javaslatokat a társhatóságoknak közérdekű perek megindítására. Megfogalmazása szerint a devizahitelek hibás termékek, és a magyar igazságszolgáltatás próbája lesz, miként kezeli ezt a problémát - olvasható a hétfői Magyar Nemzetben.

"Szeretném elérni, hogy a devizához kötött hitelek ügyében születő végső bírói döntésekig a visszafordíthatatlan folyamatokat, vagyis a kilakoltatásokat és árverezéseket a bankok egyfajta önmérsékletet tanúsítva állítsák le. Jelenleg ugyan kilakoltatási moratórium van érvényben, de megnyugtató megoldást csak az jelentene, ha a határidő lejárta után is biztonságban lennének az otthonok" - közölte Doubravszky György.