Devizahitelek: még nincs kormányzati becslés a mentőcsomag költségeiről

Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek.
MTI, 2014. június 19. csütörtök, 17:32
Fotó: Napi.hu

Ennek megfelelően téves minden olyan állítás, amely konkrét összeget fogalmaz meg a devizahitelesek mentőcsomagjával kapcsolatban - közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke, miután nyilatkozatot adott a Reuters hírügynökségnek a devizahitelek ügyében. Mint mondta, ebben az interjúban is kizárólag a sajtóban megjelent becslésekről volt szó.

Gulyás Gergely a Reutersnek arról beszélt, a Kúria hétfői jogegységi döntése világossá tette, hogy a bankoknak kompenzálniuk kell ügyfeleiket a törvénytelen kamatemelésekért és az árfolyamrésért. Különböző becslések alapján mindez összesen körülbelül 400 milliárd forintba kerül a bankoknak. Gulyás Gergely a Reutersnek adott nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy a kormány még nem készítette el saját becslését.

HOZZÁSZÓLÁSOK