Devizahitelek: panaszkérelmek az Ab napirendjén

Csaknem 750 devizaügyben érkezett panaszkérelmet egyesített és tűzött keddi napirendjére az Alkotmánybíróság (Ab) - írta a Magyar Idők.
MTI-Eco, 2015. november 24. kedd, 07:59
Fotó: Napi.hu

A lap keddi számában megjelent cikk szerint az Ab várhatóan feltérképezi a sérelmek változatait és megvizsgálja, hogy összhangban van-e az alaptörvénnyel a devizakölcsönök elszámolásáról és forintosításáról szóló tavalyi jogszabály.

A napilap felidézi, hogy az eddigi döntések értelmében az árfolyamváltozás kockázatát az ügyfelek viselik. A tartozások elszámolásáról és forintosításáról szóló törvények alapján hiteladósok tömegei kapták vissza azt a pénzt, amelyet a bankok az árfolyamrés alkalmazásával és a kamatok tisztességtelen felemelésével vontak el a fogyasztóktól, az átfogó rendezéssel azonban nem mindenki elégedett. Az árfolyamváltozás hátrányai és a tőkeösszeg nagysága miatt új jogcímeken perlik a fogyasztók a hitelintézeteket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

KovacsPP, 2015.11.24 20:56

"A tartozások elszámolásáról és forintosításáról szóló törvények alapján hiteladósok tömegei NEM kapták vissza azt a pénzt, mert a kormány által alkotott törvény túlfizetésként számoltatja el a csaló bankárokkal.
Csak az kap vissza pénzt, akinek már lejárt a tartozása. Ez pedig az adósok töredéke!

Tehát amit elloptak a bankárok, az náluk marad, mert úgy kell számolni vele, mintha előtörlesztett volna az adós.

Milyen módon mondhatja meg a tolvaj, hogy maradjon nála az ellopott pénz?

Ráadásul az árfolyamkülönbözet felszámátásának jogellenességét nem vette figyelembe a Kúria, mikor meghozta az ítéletet Kásler Árpád ügyében.
Pedig az árfolyamkülönbözetből még több pénz járna vissza!
Kásler Árpád ezt is perelte, de a hatóság figyelembe sem veszik.

Szóval a cikk ezen része félretájékoztatás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html