Tiltakozó akciót tartott az Educatio kiállításon a Hallgatói Szakszervezet, hogy felhívja azokra az oktatásban is megjelenő problémákra a figyelmet, amikkel kapcsolatban a kormány nem hallja meg a diákok hangját - derül ki a Mérce tudósításából.

A Hallgatói Szakszervezet akciójában a tiltakozó diákok elmondták, hogy elegük van abból, hogy míg a miniszterelnök pár száz forintért eszik a Várban, addig az ELTE több karán több százmilliós leépítések zajlanak. Szerintük ott tart a felsőoktatás helyzete, hogy a "kémiai kísérleteket szóban, az informatikai műveleteket papíron kell levezetni".

Felrótták a CEU elüldözését, a társadalmi nemek szak megszüntetését, és a Corvinus privatizációját, és arra reflektálva, hogy az egyetem egyre kevésbé hozzáférhetővé válik, azt üzenték a kormánynak, hogy "A mi egyetemünk nem a ti befektetésetek!".

A diákok anyagi nehézségei is terítékre kerültek, mint mondták, nem akarnak választani rothadó kollégiumok és megfizethetetlen albérletek között. Hangsúlyozták, hogy a kormányzati véleményekkel szemben a legtöbb esetben a diákoknak igenis dolgozniuk kell féllálásban a tanulmányaik mellett.