Diákhitel: már csak napok vannak hátra a márciusi igénylésből

Még hat napig, március 18-ig adhatja le Diákhitel igénylését az, aki április 15-ig pénzhez szeretne jutni. A 7,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges és részösztöndíjas képzésben résztvevők a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatozású, államilag támogatott Diákhitel2-ben is részesülhetnek.
Tóth Kata, 2013. március 13. szerda, 13:34
Fotó: Napi.hu

Aki még nem vett fel Diákhitelt a tavaszi félévben, de április közepéig hozzá szeretne jutni a kért összeghez, március 18-ig, hétfőig adhatja le Diákhitel igénylését. Azon hallgatók számára, akik a határidőt követően intézik ügyeiket, leghamarabb május közepén utalják a megigényelt összeget. A kizárólag a tanulmányok finanszírozására igénybe vehető Diákhitel2 esetén a hallgató szemeszterenkénti képzési díja a felvehető maximum. A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő, melynek havi maximuma képzési formától függetlenül 50 ezer forint, melyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. A korábban Diákhitel szerződést kötött ügyfelek számára automatikus a folyósítás a jogosultsági feltételek fennállása esetén a beiratkozást követően.

Az új igénylők a szükséges nyomtatványt a Diákhitel honlapjának internetes hitelügyintézési felületén tudják kitölteni, amelyet kinyomtatva és aláírva a Diákhitel Központtal partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban és felsőoktatási intézményekben kell leadni.

HOZZÁSZÓLÁSOK