Díjat kapott a Virágvölgy Karlovy Varyban

Csuja László menekülő szerelmesekről szóló első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este Karlovy Vary nemzetközi filmfesztiválján - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap honlapján.
Szabó Zsuzsanna, 2018. július 7. szombat, 20:20
Fotó: Napi.hu

A filmalap pályakezdő tehetségeket támogató Inkubátor Programjában készült road movie az "East of the West" zsűri díját nyerte el, melyet a rendező személyesen vett át Közép-Európa legnépszerűbb és egyetlen "A kategóriás" fesztiváljának záróünnepségén - olvasható az mnh.hu-n.

A Virágvölgy különleges amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

A film története: egy külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

Csuja László első mozifilmje, a Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával készült. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

Az első és második filmeket felvonultató "East of the West" (A Nyugat Keletje) elnevezésű rangos versenyprogramban volt a Virágvölgy világpremierje az elmúlt héten Karlovy Varyban. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességét, lendületét, a rendezést és a kiváló szereplőgárdát.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című alkotásával jelentős nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt.

Képünk forrása: ELF Pictures

HOZZÁSZÓLÁSOK