Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint amennyiben az országgyűlési képviselők megszavazzák a módosító javaslatot, az új jövedékiadó-törvény április 1-je helyett három hónappal később, július 1-jén lép hatályba. Így azok a cégek, amelyek a február 28-i határidőig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, május 15-ig még megtehetik.

A kormány támogatja a javaslatot, hiszen a hosszabb tesztidőszak biztosításával a több mint 17 ezer jövedéki tevékenységet végző vállalkozás zökkenőmentesen állhat át az unió szerte is példaértékűnek számító elektronizált jövedéki rendszerre - írták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé közvetlen elektronikus adatkapcsolaton keresztül adatszolgáltatást teljesítő cégeknek május 15-ig regisztrálniuk kell, majd - a zökkenőmentes átállás érdekében - meg kell kezdeni a tesztelést is.

A módosító javaslat megszavazása esetén az elektronikus cigaretták töltőfolyadékai közül csak a nikotintartalmú töltőfolyadék tartozik majd a jövedéki szabályozás hatálya alá - áll a tájékoztatásban.

Korábban Tállai András adóügyekért felelős államtitkár elzárkózott attól, hogy a jövedéki termékek közül kivegyék a nikotinmentes e-cigaretta-utántöltő folyadékokat