Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cigarettán, a fogyasztási dohányon és a vízipipadohányon kombinált egészségvédő figyelmeztetést kell feltüntetni, ennek mérete a cigarettás dobozon 44x55 milliméter, és márkanév valamint logó nem helyezhető el fölé - egyebek mellett ezt tartalmazza a dohánytermékek előállításáról, forgalomba hozataláról és ellenőrzéséről szóló rendelet módosítási tervezete.

Jelenleg a cigarettás doboz egyik oldalán a felület 30, míg a másik oldalán 40 százalékát kell elfoglalnia a figyelmeztetésnek.

A tervezet egyéb kötöttségeket is tartalmaz az egészségvédő figyelmeztetésekre: ezeket úgy kell elhelyezni, hogy a csomag felbontásakor a kombinált figyelmeztetések egyetlen szöveges vagy vizuális eleme se csorbuljon.

A módosítás 2016. május 20-án lép hatályba. A korábbi rendelkezésekkel összhangban gyártott és címkézett dohánytermékek még 2017. május 20-ig forgalomba hozhatók.

A tervezet tiltja a jellegzetes ízesítésű dohánytermékek forgalomba hozatalát. Viszont a mentol ízesítésű dohányt tartalmazó cigaretta és a mentol ízesítésű cigarettadohány 2020. május 20-ig forgalmazható.