Dől a pénz a vadászati világkiállításba

Egy állami alapítású nonprofit cég szervezi a vadászati világkiállítást, csak az előkészítésre több mint 7 milliárd forint jut és a kormány létrehozta a kiállítás szervező bizottságát is - az ezekről szóló jogszabályok a Magyar Közlönyben jelentek meg.
Németh Géza, 2018. december 13. csütörtök, 22:08
Fotó: MTI Fotó

Az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás megvalósításáról egy nonprofit társaság gondoskodik. Ezt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek kell létrehoznia 563 millió forint induló jegyzett tőkével. A társaságban a tulajdonosi jogokat az innovációért és technológiáért felelős miniszter gyakorolja.

Az előkészítésre 7 milliárd 50 millió forintot hagyott jóvá a kormány, de ebből csak 16 millió terheli az idei költségvetést, a többit jövőre lehet felhasználni.

A kormány döntött a kiállítás és az ahhoz kacsolódó rendezvénysorozat szervezőbizottságának a létrehozásáról is. Ennek elnöke a miniszterelnök általános helyettese.

A bizottság tagjai pedig a következők lesznek:

  • a kormánybiztos, mint a bizottság titkára,
  • az agrárminiszter képviselője (1 fő),
  • az innovációért és technológiáért felelős miniszter képviselője (1 fő),
  • a pénzügyminiszter képviselője (1 fő), végül pedig
  • a miniszterelnök általános helyettese által delegált személyek (3 fő).

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.12.13 23:47

Urizál az adónkból a rókaképű mutyielvtárs, csak úgy tapsolja el a milliárdokat. Hogy rohadjon meg a mocskos, aljas, tolvaj mutyibandájával együtt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html