Dolgozni akarsz: Irány Hollandia!

Januártól megnyitja munkaerőpiacát Hollandia az Európai Unió tavalyelőtt csatlakozott kelet-európai tagországai, köztük Magyarország munkavállalói előtt - döntött pénteki ülésén a holland kormány.
NAPI Online, 2006. április 1. szombat, 09:06
Fotó:

Hollandia ezzel a hetedik a régebbi tizenöt EU-tagállam közül, amely felszámolja a korlátozásokat a kelet-európai munkaerő érkezése elől. Nagy-Britannia, Írország és Svédország már kezdetektől nyitva tartotta piacát, míg Finnország, Spanyolország és Portugália most határozott úgy, hogy május elejétől nem tart fenn korlátokat – írja az MTI.
A hazai munkakeresők számára fontosabb Ausztria és Németország azonban folytatja a keleti munkaerő-áramlás korlátozását, míg Belgium, Franciaország és Olaszország várhatóan meghosszabbítja a korlátokat, de azt már nem alkalmazza a lehetséges három évig. Görögország és Luxemburg még nem közölte határozatát ebben a kérdésben.
A csatlakozási szerződések értelmében a korlátozások három évig újíthatók meg (sőt esetleg még újabb két évre kitolhatók, ha súlyos piaczavar mutatkozik valamely tagállamban), de ezt április legvégéig jelezni kell az Európai Bizottságnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK