Domokos Lászlót javasolja ÁSZ-elnöknek a szakbizottság

Az Országgyűlés Állami Számvevőszék elnökét és alelnökeit jelölő eseti bizottsága hétfői ülésén Domokos Lászlót javasolta az ÁSZ elnökének és Warvasovszky Tihamért a szervezet alelnökének.
NAPI, 2010. június 21. hétfő, 14:09
Fotó:

Dancsó József, a bizottság fideszes elnöke a testület hétfői, több mint két és fél órás zárt ülése után újságíróknak elmondta: két jelölésről tárgyaltak.

Domokos Lászlót az ÁSZ elnökének és Warvasovszky Tihamért, a szervezet alelnökének jelölték.

Mindkettőjüket a Fidesz-KDNP javasolta a szervezet vezető tisztségeibe, más frakciók nem éltek a jelölés jogával - tette hozzá.

Arról, hogy hosszúra nyúlt a bizottság ülése, Dancsó azt mondta, alapos szakmai műhelymunka folyt, a jelöltek a képviselők minden kérdésére igyekeztek megfelelni.

A házelnöknek megküldik a bizottság határozatát, ő jelöli ki várhatóan a költségvetési bizottságot a nyilvános meghallgatásra - tette hozzá. Ezt követően szavazhat a Ház a jelöltekről.

Az ÁSZ korábbi elnökének, Kovács Árpádnak 2009. december 9-én járt le a megbízatása, míg a szervezet két alelnökének személyéről 2001. óta nem tudnak megegyezni a politikai erők.

A Fidesz-frakció vezetője, Lázár János június 14-én jelentette be: Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt jelölik az Állami Számvevőszék elnökének, alelnökének pedig Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármesterét.

HOZZÁSZÓLÁSOK