Döntés született a korrupcióval gyanúsított exfideszes politikusról

Továbbra is szabadlábon védekezhet a korrupcióval gyanúsított egykori fideszes képviselő. A bíróság ugyanis elutasította az ügyészség legutóbbi indítványát, így Ódor Ferenc nem letartóztatásban, hanem bűnügyi felügyelet alatt maradhat, ami a korábbi házi őrizetet jelenti – tudta meg a Blikk az encsi járási hivatalvezető ügyvédjétől, Papp Gábortól.
K. Kiss Gergely, 2019. január 5. szombat, 10:09
Fotó: Shutterstock

Ódort december második felében vitték el bilincsben a munkahelyéről. A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak ellene, azzal gyanúsítják ugyanis, hogy a szintén vezető beosztású társával 4 millió forintot kértek egy hivatali ügyintézésért cserébe - olvasható a portálon. A vesztegetési ügy összefügghet az M30-as autópálya továbbépítésével, amely több tízmilliárdos beruházást jelent Encs környékén.

A Népszava most több forrásra hivatkozva arról írt, hogy Ódor nem érezte jól magát a hivatal élén, sőt fontolgatta visszatérését függetlenként a politikába. "Az úgynevezett barátaim talpát érzem a hátamon" - közeli ismerősei szerint az utóbbi időben nemegyszer mondogatta ezt. - Lehet, hogy az újabb politikai szerepvállalásának akartak így keresztbe tenni - mondta a lapnak Ódor egyik kollégája.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.01.05 13:32

Jogállamot ! Ezt kellene első helyen követelnie az un. ellenzéknek ! Orbanisztánban 2010-ben megszűnt a jogállam !
Az "ellenzék" második pontja inkább az lehetne,hogy eltöröli minden 2010 utáni törvényt és visszaállítani az
előző éra, valamivel jogállamibb törvényeit ! Egy valamikori hatalomváltás után , nincs más út, jogállami törvények
kellenek ! Jogállamban a köz pénzét aljasul elmagánosító korrupt csicska sereg vezető száron mehetne a börtönbe !
Tény,hogy egyszer minden diktatúra, hatalom megbukik, a történelem szemétdombjára kerül ! 1900 óta sok
ilyet láttunk, tapasztaltunk !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Józsi1111, 2019.01.05 12:46

Fideszes volt, mégsem vihetik őt el bilincsben, mint az ellenzékieket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html